До Жихора почали ходити тролейбуси з автономним ходом

До Жихора почали ходити тролейбуси з автономним ходом
Тролейбусний маршрут №49 запустили сьогодні, 7 грудня, з вул. Університетської до вул. Кутаїської в ​​селищі Жихор.

Серед перших пасажирів був перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.
За його словами, протягом кількох днів тролейбус курсуватиме в тестовому режимі, а потім на маршрут пустять 5-6 одиниць з інтервалом руху 15-20 хвилин.
«Влітку на одному з прийомів громадян, який проводив міський голова Геннадій Кернес, місцеві жителі попросили організувати зручний транспортний маршрут у Жихор. Це віддалений район, тому ми проаналізували логістику руху й ухвалили рішення пустити туди тролейбус. Запустити звичайний тролейбус в селище досить складно, тому що для цього потрібно було б прокласти туди контактну мережу. Тому ми вирішили використовувати тролейбуси з автономним ходом. За розрахунками, вони близько 20 кілометрів проходитимуть на акумуляторах», - зазначив Ігор Терехов.
Перший віце-мер повідомив, що всього закуплено 50 таких тролейбусів, які вийдуть на нові маршрути.
«Наступний маршрут буде організований у П'ятихатки, а пізніше - у мікрорайон «Горизонт». Нагадаю, що наприкінці жовтня був відкритий маршрут на Північну Салтівку, і зараз він дуже затребуваний. Думаю, цей маршрут теж буде затребуваний жителями селища Жихор», - повідомив Ігор Терехов.
Зазначимо, що довжина нових тролейбусів складає 12 метрів, місткість - до 100 пасажирів. Частину маршруту тролейбус проходить за допомогою контактної мережі, а частину - на батареях. У тролейбусі передбачені умови для комфортної поїздки людей з обмеженими можливостями: низька підлога, пандус, система нахилу тролейбуса в правий бік. Також у них встановлені кондиціонери, система опалення, зарядні пристрої під USB-роз'єми і валідатори для оплати «E-ticket».
Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Будь ласка, прочитайте й інші важливі новини. Не гайте часу на зупинці.