Стали відомі нові подробиці навчання дітей у метро Харкова: облаштовано 17 кабінетів

Стали відомі нові подробиці навчання дітей у метро Харкова: облаштовано 17 кабінетів
Директор Департаменту освіти Ольга Деменко сьогодні, 31 серпня, на пресконференції дала роз’яснення щодо організації навчального процесу в Харківському метрополітені.


За її словами, на станціях «Перемога», «Університет», «Метробудівників», «Тракторний завод» та «Академіка Павлова» облаштували 17 кабінетів площею 40 кв. м з рекуперацією повітря та шумоізоляцією, партами та необхідним обладнанням, розрахованих на 20 дітей. Всього сформовано 60 класів з понад 1 тис. дітей (23 класи - першокласники). Директор департаменту зазначила, що в резерві є ще вісім класів, і набір на навчання офлайн триватиме цілий рік.
Ольга Деменко пояснила, що класи сформували тимчасові - з учнів різних шкіл. При цьому кожна дитина може повернутися до своєї школи на онлайн-навчання. У кабінетах працюватимуть вчитель та тьютор, який зустрічатиме та проводжатиме дітей, займатиметься з ними під час перерви та обіду (харчування - безкоштовне). На перервах для дітей організують інтерактивні ігри. Крім того, на кожній станції будуть медик, психолог та охорона.
Дітей, яким це необхідно, до станцій метро підвозитиме спеціальний автобус у присутності педагога, а після уроків розвозитиме назад.
Два-три дні школярі навчатимуться офлайн, в інші - онлайн. Щодня у дітей буде по три основні уроки. Для молодшої школи це читання, математика та письмо, для середньої - українська мова і література, математика та історія. Інші предмети вони вивчатимуть онлайн. Тривалість уроків становитиме 30-45 хв залежно від віку учнів. Навчання буде організоване у дві зміни - з 9:00 до 12:00 та з 13:00 до 16:00. Тобто в одному кабінеті в один день зможуть навчатися два класи.

Будь ласка, прочитайте й інші важливі новини. Не гайте часу на зупинці.

Посилання на джерело