У Харкові планують почати збирати нові муніципальні автобуси

У Харкові планують почати збирати нові муніципальні автобуси
Автобуси турецької марки «Karsan» планують почати збирати у Харкові.

Про це сьогодні, 8 грудня, під час візиту до КП «Салтівське трамвайне депо» повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов.
Він зазначив, що у планах міської влади – замінити всі старі зелені автобуси приватних перевізників та оновити парк громадського транспорту, внаслідок чого підвищиться безпека та комфорт проїзду. Крім того, муніципальні автобуси, які курсуватимуть міськими маршрутами, будуть доступні для всіх громадян пільгових категорій, яким водії приватного транспорту часто відмовляють у проїзді.
Ігор Терехов повідомив, що до Харкова приїдуть фахівці турецької компанії, які розрахують кількість необхідного обладнання та допоможуть в інших технічних питаннях.
«Я хочу, щоб ми збирали автобуси разом із турецькою фірмою «Karsan» у Харкові. Розглядаємо одне із наших комунальних підприємств, яке буде учасником цього процесу. Думаю, що за 7-8 місяців ми почнемо, спочатку будемо збирати невелику кількість автобусів, але поступово нарощуватимемо виробничу потужність», - повідомив міський голова.
Він нагадав, що зараз у місті вже курсують 150 нових муніципальних автобусів, і з січня їхня кількість має зрости.
У ході відвідування Салтівського трамвайного депо Ігор Терехов оглянув підприємство й поспілкувався з робітниками. При цьому він зазначив, що на підприємстві планується виконати низку ремонтних робіт та упорядкувати територію. Зазначимо, що на балансі КП «Салтівське трамвайне депо» знаходяться 150 автобусів марки «Karsan», 80 з яких місткістю до 60 пасажирів, а 70 одиниць – до 22 пасажирів. Інвентарний парк трамваїв депо становить 144 одиниці, тролейбусів з автономним ходом – 50.

Будь ласка, прочитайте й інші важливі новини. Не гайте часу на зупинці.