У Харкові пройде парад тролейбусів

У Харкові пройде парад тролейбусів
Парад і виставка тролейбусів, присвячені 82-й річниці пуску першої тролейбусної лінії, пройдуть 1 травня в Харкові.

Вранці тролейбуси різних моделей вирушать з вул. Університетської за найпершим у місті маршрутом - по вул. Сумській до Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького. Проїхатися в колоні зможуть всі бажаючі. Для цього необхідно прийти на вул. Університетську, біля Успенського собору, з 9:45 до 10:00. Організатори просять учасників заходу надіти маску і дотримуватися соціальної дистанції.
Об 11:30 ці ж тролейбуси будуть представлені на виставці, яка пройде на пл. Свободи, в районі виходу зі ст. м. «Держпром». Відвідувачі зможуть побачити різні моделі рухомого складу, ознайомитися з макетами тролейбусів, які раніше експлуатувалися в Харкові, з історичними та сучасними світлинами. Представники тролейбусних депо також дадуть відповіді на запитання про історію транспорту і проконсультують з питань працевлаштування.
Зазначимо, що тролейбуси курсують по Харкову понад 80 років. Перша тролейбусна лінія була відкрита в місті 1 травня 1939 року. 5 травня транспорт почав курсувати за першим маршрутом: від пл. Чекістів (нині - вул. Університетська) по Спартаківському провулку та вул. Сумській до Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького. Восени 1939 року тролейбуси почали їздити до Південного вокзалу.

Будь ласка, прочитайте й інші важливі новини. Не гайте часу на зупинці.