У Харкові відзначили 115-річчя запуску першої трамвайної лінії

У Харкові відзначили 115-річчя запуску першої трамвайної лінії
Парад і виставка трамваїв, присвячені 115-річчю від дня відкриття в Харкові першої лінії електричного трамвая, пройшли сьогодні, 25 липня, в місті.

Колона з трамваїв різних років випуску почала рух від Сергіївської площі, проїхала повз Південний вокзал і Держпром до парку імені Горького. Харків'яни могли побачити новий низькопідлоговий вагон Т3-ВПНП, єдиний в місті з двома дверима вагон Т3, два вагони Т6 різних модифікацій і ретро-вагон МТВ-82.
У заході взяв участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, який сам спробував повести трамвай.
Як зазначив Ігор Терехов, сьогодні харків'яни могли побачити, як змінювався і модифікувався міський електротранспорт. За його словами, в місті мають намір продовжити історію харківського трамвая і розвивати інфраструктуру.
«Керувати трамваєм було нелегко, бо розумієш, яка це відповідальність. Я схиляюся перед працею всіх водіїв, тих, хто готує транспорт до виходу на маршрути, локалізують аварії, ремонтують рейки. Велике спасибі за вашу дуже нелегку працю. Наше завдання - практично повністю оновити трамвайний парк трамваями нового покоління. Будемо розвивати транспорт, трамвайні маршрути прибирати не будемо», - підкреслив секретар міської ради.
Після параду колона трамваїв повернулася на пр. Незалежності до Держпрому, де пройшла виставка електротранспорту. Там також були представлені ретро-вагон серії «Х», трамвайна спецтехніка, історичні та сучасні фотографії харківських трамваїв. Крім того, можна було дізнатися інформацію про роботу спеціалізованих підприємств.
З нагоди 115-річчя харківського трамвая працівникам транспорту вручили грамоти.
Зазначимо, що перша лінія харківського електричного трамвая проходила від Балашівського переїзду по вулицях Петинській, Зміївській, Нетеченській, Подільському мосту, а також Подільському і Костюринському провулках до Павлівської площі.

Будь ласка, прочитайте й інші важливі новини. Не гайте часу на зупинці.